Σχετικά με εμάς

Φέρνουμε τις παραδοσιακές γεύσεις σπιτι σας

Η τουριστική άνθηση της Αστυπάλαιας τα τελευταία χρόνια έφερε σε επαφή χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο με την τοπική κουζίνα και τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Η θερμή υποδοχή που είχαν οι πατροπαράδοτες συνταγές, καθως και η επιβράβευση της χρήσης αγνών και νόστιμων υλικων, τα οποία παρέχει απλοχερα η Αστυπαλίτικη γη, αποτέλεσαν την απαρχή της σκέψης μας για την δημιουργια του εργαστηριου παραδοσιακών προϊόντων “Ηλιάνα”.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις μοναδικές συνταγες της Αστυπάλαιας, που ταξιδεύουν αιώνες πίσω στον χρόνο, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, μεταφερόμενες από στόμα σε στομα μέχρι τις μέρες μας. Με στοχο μας να μεταφέρουμε αυτές τις γεύσεις και εκτός του νησιού, προχωρήσαμε στην επένδυση και δημιουργία του εργαστηρίου μας, στην Χώρα της Αστυπάλαιας το 2007, σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Παρότι ακολουθούνται ευλαβικά οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής, εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια ποιότητας και το εργαστήριο από την αρχή της λειτουργίας του έχει πιστοποιηθεί με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλείας Τροφίμων (ISO 22000:2005). Όπως παλιά, χρησιμοποιούμε μόνο αγνά τοπικά υλικά, την παραδοσιακή χειρονακτική διαδικασία και πολύ μεράκι αφού δουλεύουμε εμείς οι ίδιοι. Χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας σαφράν, χλωρή (τυρί), γάλα και θυμαρίσιο μέλι (όλα τοπικά προϊόντα) και μαστίχα Χίου, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του εργαστηρίου στην εκπομπή “60’ Ελλάδα” του Νίκου Μάνεση, στον Alpha:

EU Financing Banner