ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Φτιαγμένα στο χέρι, με μεράκι και αγνά υλικά... όπως παλιά!
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Ντόπια υλικά που υπάρχουν σε κάθε Αστυπαλίτικο σπίτι

Η παραγωγή ενός παραδοσιακού προϊόντος είναι για εμάς μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία. Οτιδήποτε βγαίνει από το εργαστήριό μας, δεν πρέπει να είναι απλά άριστο σαν προϊόν, αλλά πρέπει επίσης να μας θυμίζει ότι μας έφτιαχναν οι παλιοί, τις γεύσεις και μυρωδιές με τις οποίες μεγαλώσαμε. Για αυτό και δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε τίποτα λιγότερο από αγνά υλικά του νησιού μας, όπως τον εξαιρετικό Κρόκο (σαφράν) Αστυπάλαιας, την Χλωρή, το περίφημο τοπικό ανθότυρο, άγριο και ευωσδιαστό Θυμάρι καθώς και άγρια Ρίγανη.

Φυσικά και θα χρησιμοποιήσουμε το ονομαστό για το άρωμα του Θυμαρίσιο Μέλι, καθώς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκο γάλα και αυγά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Εδώ παντρεύουμε τις παραδοσιακές συνταγές με τα πιο σύγχρονα μέσα

Το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων Ηλιάνα ιδρύθηκε το 2007 και λειτουργεί στην Χώρα της Αστυπάλαιας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε αυθεντικές συνταγές του νησιού, χρησιμοποιώντας ποιοτικές πρώτες ύλες από το νησί και όλη την Ελλάδα και ακολουθώντας ευλαβικά τις παραδοσιακές χειροποίητες μεθόδους παρασκευής, χωρίς συντηρητικά, τεχνητά συστατικά και πρόσθετα.

Παράλληλα βέβαια, λειτουργούμε πάντα με τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ προδιαγραφών διαχείρισης τροφών και ασφαλείας. Δεν είναι τυχαίο πως έχουμε πιστοποιηθεί με Σύστημα Διαχείρησης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000:2005) από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας. Δοκιμάστε μας και σίγουρα, αποκλείεται να σκεφτείτε “γιατί δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά”, επειδή εμείς, τα φτιάχνουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μοναδική συνταγή! Σαφράν (κρόκος) Αστυπάλαιας και τοπικό ανθότυρο. Ένα υγιεινό σνακ που ταιριάζει με κάθε γεύμα!

Απόλυτη μεσογειακή γεύση! Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τοπική άγρια ρίγανη σε μια απολαυστική μπουκιά.

Οικογενειακή συνταγή από την Αστυπάλαια! Νοστιμότατο με άρωμα αμύγδαλο και κανέλα.

Κάτι για το πρωινό! Με μαστίχα Χίου, κανέλα και τοπικό θυμαρίσιο μέλι ιδανικό για να συντροφεύσει όλα τα ζεστά ροφήματα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Τράπεζα των Θεών, Πεταλούδα του Αιγαίου, Ιχθυόεσσα

Η Αστυπάλαια είναι το δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων. Έχει πληθυσμό 1.400 κατοίκους και 4 οικισμούς, ενώ πάνω στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης, δεσπόζει το ενετικό κάστρο του 15ου αιώνα, το περίφημο Κάστρο της Αστροπαλιάς.

Είναι άγονο νησί με μικρές εύφορες εκτάσεις, ενώ στις πλούσιες σε ψάρια θάλασσές της, οφείλει το προσωνύμιό της, Ιχθυόεσσα. Μορφολογικά μοιάζει με πεταλούδα στη μέση του Αιγαίου, χωρίς κάποιο νησί κοντά της. Το άγονο μέρος είναι γεμάτο με θυμάρι, ρίγανη, αλισφακιά και άλλα βότανα. Το θυμαρίσιο μέλι του νησιού είναι ξακουστό από την αρχαιότητα. Στα βουνά συναντάται αυτοφυής ζαφορά που μαζεύεται το Φθινόπωρο. Ακόμα, εκτρέφονται ελεύθερα περισσότερα από 17.000 κατσίκια και αιγοπρόβατα, που παράγουν μεγάλες ποσότητες γάλακτος από το οποίο φτιάχνεται και ένα εξαιρετικό τοπικό ανθότυρο, γνωστό ως χλωρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
EU Financing Banner