Η παραγωγή ενός παραδοσιακού προϊόντος είναι για εμάς μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία. Οτιδήποτε βγαίνει από το εργαστήριό μας, δεν πρέπει να είναι απλά άριστο σαν προϊόν, αλλά πρέπει επίσης να μας θυμίζει ότι μας έφτιαχναν οι παλιοί, τις γεύσεις και μυρωδιές με τις οποίες μεγαλώσαμε. Για αυτό και δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε τίποτα λιγότερο από αγνά υλικά του νησιού μας, όπως τον εξαιρετικό Κρόκο (σαφράν) Αστυπάλαιας, την Χλωρή, το περίφημο τοπικό ανθότυρο, άγριο και ευωσδιαστό Θυμάρι καθώς και άγρια Ρίγανη.
Φυσικά και θα χρησιμοποιήσουμε το ονομαστό για το άρωμα του Θυμαρίσιο Μέλι, καθώς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκο γάλα και αυγά.